Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΦΙΛΟΙ


Πριν ο ουράνιος μας Πατέρας φτιάξει όλον αυτόν τον υλικό κόσμο, μέσα στον οποίο ζούμε, δημιούργησε πρώτα τον πνευματικό κόσμο. Δημιούργησε τα πιο γλυκά πλάσματα όλης της δημιουργίας του, που είναι τα αγγελούδια του ουρανού.

Τα ουράνια αυτά πλάσματα είναι από τα πιο ωραία δημιουργήματα του Θεού. Τα προίκισε με πολύ αγάπη, για να του μοιάζουν. Τα έκανε όλο φως, όπως είναι και ο ίδιος, για να λάμπουν από τη χάρη του αγίου Πνεύματος μέσα στο οποίο ζούσαν. Τους χάρισε λογική για να έχουν την δυνατότητα μόνα τους να επιλέγουν αυτό που θέλουν.
Υπάρχουν πολλές αγγελικές δυνάμεις. Τα Σεραφείμ, τα Χερουβείμ, οι Θρόνοι, οι Κυριότητες, οι Δυνάμεις, οι Εξουσίες, οι Αρχές, οι Αρχάγγελοι και οι Άγγελοι.

Όλα αυτά τα γλυκά και πανέμορφα ουράνια πνεύματα δεν παύουν να αγαπούν και να δοξολογούν ακατάπαυστα τον Δημιουργό τους.

Λατρεύουν με όλη τη δύναμη τους τον Θεό Πατέρα και Δημιουργό τους και υποτάσσονται με πολύ αγάπη και εμπιστοσύνη στον Υιό του Θεού και Βασιλιά τους. Το άγιο Πνεύμα περιβάλλει την ύπαρξή τους και Αυτό εμπνέει κάθε ουράνια αγγελική επιθυμία τους.
Με πόση χαρά και ενθουσιασμό είδαν να φτιάχνει ο Δημιουργός Θεός τους όλη την υπέροχη αυτή δημιουργία! Τον έναστρο ουρανό με τα άπειρα μικρά και μεγάλα αστεράκια και τη γη με τα λουλουδάκια, τα ζωάκια, τις λίμνες, τη θάλασσα, τα ψαράκια!
Με αγγελικά τραγούδια και πολύ λατρεία δοξολόγησαν τον Δημιουργό τους. Πόσο όμως χάρηκαν όταν είδαν τον Θεό Πατέρα να χαρίζει όλα αυτά ,που με πολύ αγάπη δημιουργούσε, στο μονογενή Υιό Του και βασιλιά τους!
Θαύμασαν την μεγάλη αγάπη και λατρεία που είχε ο Θεός Πατέρας στο μονογενή Υιό Του, όπως επίσης θαύμασαν και προσπαθούσαν να μιμηθούν την απόλυτη αγάπη και εμπιστοσύνη που είχε ο Βασιλιάς Υιός του Θεού στον Πατέρα Του, ώστε Πατέρας και Υιός να είναι μαζί με το Άγιο Πνεύμα ένας Θεός τρισήλιος.
Ο Θεός καμάρωνε για τα αγγελάκια Του και τα πλημμύριζε με τη δόξα και τη χάρη του αγίου Πνεύματος όλο και πιο πολύ, ώστε αυτά να μην παύουν να ομολογούν κάθε μέρα την απέραντη ευτυχία τους.
Μόνο ένα θλιβερό γεγονός ήρθε να ταράξει την ευτυχία των αγίων αγγέλων. Ένας αρχηγός αγγέλων, ο Εωσφόρος, βλέποντας τη μεγάλη αγάπη που είχε ο Θεός Πατέρας στο Γιο Του, ζήλεψε πάρα πολύ και θέλησε με δόλο να πάρει τον ουράνιο θρόνο του Υιού του Θεού για να καθίσει αυτός στη θέση του. Στην απόφαση του αυτή παρέσυρε δυστυχώς με τα πονηρά του λόγια και ένα μεγάλο πλήθος αγγέλων στους οποίους ήταν αρχηγός.
Βλέποντας ο ουράνιος Πατέρας και Δημιουργός την παράφορη ζήλεια του Εωσφόρου και για να μην επιτρέψει να μολυνθεί ο Ουρανός από την πονηριά του αγνώμονα αγγέλου, τον απομάκρυνε από κοντά Του και τον άφησε να καταποντιστεί στα σκοτεινά βάθη του άδη, αποσύροντας από πάνω του το πανάγιο Του Πνεύμα.
Τότε η μορφή του πονηρού Εωσφόρου άλλαξε καθώς και όλων εκείνων των αγγέλων που τον ακολούθησαν. Η ομορφιά τους έφυγε και μια τρομαχτική ασχήμια τους κάλυψε. Το φως που τους στόλιζε εξαφανίστηκε και ένα πηχτό σκοτάδι τους κάλυψε. Η αγάπη που πλημμύριζε την ύπαρξη τους χάθηκε και τη θέση της πήρε η κακία, το μίσος, η ζήλεια, ο φθόνος και ένα πλήθος κακών παθών. Έγιναν στην όψη τόσο αποκρουστικοί που δεν μπορούσες να τους δεις χωρίς να τρομάξεις και να φοβηθείς.
Αν και διώχθηκε ο Εωσφόρος μακριά από τον Ουρανό δεν σταμάτησε να ζηλεύει και να μισεί τον Υιό του Θεού αλλά και όλη τη δημιουργία του Θεού Πατέρα. Απεναντίας, κήρυξε μεγαλύτερο πόλεμο εναντίον του Θεού και των ανθρώπων εκείνων που με αγάπη στον αληθινό Θεό αγωνίζονται να τηρούν τις εντολές του Θεού και του Υιού Του Ιησού Χριστού, όπως καταγράφονται μέσα στο άγιο Ευαγγέλιο.
Ο Θεός Πατέρας αφήνει όλα τα παιδιά Του ελεύθερα να αποφασίσουν ποιον θέλουν να ακολουθήσουν.
Αν ακολουθήσουν τον Ουράνιο τους Πατέρα και τηρούν τις άγιες εντολές Του, τότε τους υπόσχεται τον Παράδεισο. Τον πνευματικό δηλαδή εκείνο τόπο που αποτελεί το Ουράνιο Του Βασίλειο.
Αν όμως ακολουθήσουν τον πονηρό σατανά, τότε με βαθιά λύπη θα τους αφήσει να ακολουθήσουν τον πονηρό σατανά στον τόπο της θλίψης, του πόνου και της απόγνωσης. Στον τόπο που έχει ετοιμαστεί για τον διάβολο και τους οπαδούς του, τη φριχτή κόλαση.
Όσα παιδιά θα ακολουθούν τον δρόμο του Θεού ο Ιησούς Χριστός θα έρθει να κατοικήσει μέσα στην καρδιά τους και θα την κάνει να λάμπει από το φως του αγίου Πνεύματος. Όσα παιδιά όμως θα ακολουθήσουν τον πονηρό Εωσφόρο στα σατανικά του έργα τότε θα έρθει ο ίδιος ο σατανάς να κατοικήσει μέσα στην καρδιά τους και θα την μετατρέψει σε σκοτάδι και κακία.
Γι αυτό δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε το σατανά να μας βάζει θηλιά γύρω από το λαιμό μας και να μας εξαναγκάζει να κάνουμε όλα του τα θελήματα. Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι φριχτό, αφού θα θέλει με αυτόν τον τρόπο να μας κατεβάσει μαζί του στο σκοτεινό και φριχτό βασίλειο της κόλασης, όπου μόνο πόνος, αβάσταχτος πόνος και θλίψη επικρατεί. Σαν γενναίοι στρατιώτες του Χριστού μας πρέπει να αντιστεκόμαστε σε ότι σατανικό θα μας προτείνει και να του λέμε με δύναμη και θάρρος, Όχι.
Στον ωραίο αυτό αγώνα εναντίον του σατανά, που με δόλο προσπαθεί πάντα να μας ξεγελάει, μας δίνει ο Θεός Πατέρας μας, σαν πολύτιμους φίλους και βοηθούς, τα αγγελάκια του Ουρανού.
Όταν εμείς με πίστη στην προσευχή, τα καλούμε κοντά μας, εκείνα αμέσως μας σκεπάζουν με τις αγγελικές φτερούγες τους και μας κατευθύνουν με τα γλυκά λόγια που λένε στην καρδιά μας, πώς να αγαπήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τον βασιλιά Θεό μας και να γίνουμε κι εμείς επίγειοι άγγελοι.
Είναι απερίγραπτη η χαρά του Θεού Πατέρα όταν μας βλέπει να ζούμε σαν άγγελοι εδώ στη γη, γιατί έτσι μπορεί να μας κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά Του, σαν μωρά της θεϊκής καρδιάς Του και να μας πλημμυρίζει με τη θεϊκή ηδονή του Παναγίου Πνεύματός Του