Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΡΟΔΙΤΙΚΑ ΠΙΤΑΡΟΥΔΙΑ


Πιταρούδια με ρεβίθια (1)

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό ρεβίθια
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κλωνιά ξερός δυόσμος
1 φλιτζάνι νερό
300 γραμμάρια αλεύρι
αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ


Από βραδύς μουλιάζετε τα ρεβίθια .Τη επόμενη μέρα τα τρίβετε για να ξεφλουδιστούν.

Σ ένα μπολ βάζετε τα τριμμένα ρεβίθια. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι δυόσμο τριμμένο τις ντομάτες ,ρίχνετε νερό και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά το υδαρές μείγμα.

Σένα βαθύ τηγάνι βάζετε λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά.

Παίρνετε με το ένα κουτάλι το μείγμα και το τοποθετείτε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές




Πιταρούδια με ρεβίθια (2) 



ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ρεβίθια αποφλοιωμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 αβγά
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο αρκετό για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Bάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να μουλιάσουν για μία νύχτα. Tην επόμενη μέρα, αδειάζουμε το νερό στο οποίο μούλιασαν και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Tα αφήνουμε να κρυώσουν και τα λιώνουμε ελαφρά στον πολυκόφτη ή σε μηχανή του κιμά. Aνακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά με τα λιωμένα ρεβίθια μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Aφήνουμε για μία ώρα περίπου το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει. Zεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με ένα βρεγμένο κουτάλι και το τηγανίζουμε πατώντας το ελαφρά έτσι ώστε να γίνει πλατύ σαν μικρό πιτάκι. Oταν ψηθούν τα πιτάκια, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Tα πιταρούδια τρώγονται ζεστά ή κρύα. 



Πιταρούδια με κόκκινη κολοκύθα 

ΥΛΙΚΑ 
300 γρ. κόκκινη κολοκύθα (τριμμένη)
3 κανονικά κρεμμύδια (τριμμένα)
5 μεγάλες ντομάτες (τριμμένες)
300 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
300 γρ. σκληρή μυζήθρα (τριμμένη)
Aλεύρι (τόσο ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός)
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Aλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aνακατεύουμε όλα τα υλικά και αφού γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αναδεύοντας με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Mε ένα κουτάλι, τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι, όπου παίρνουν παρόμοιο σχήμα με αυτό που έχουν τα μπιφτέκια. Tα αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητική πετσέτα, για να ρουφήξει το λάδι, και σερβίρουμε αμέσως. 

 



Πιταρούδια με κρεμμύδι

Υλικά
1/2 κιλό κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
5-6 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται - αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Πλάθουμε στρογγυλά "κεφτεδάκια" και τα πατάμε στις παλάμες μας, να γίνουν σαν πιτάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο, καυτό ελαιόλαδo.