Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σπίτι από την εποχή του Ιησού ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Ναζαρέτ

Σπίτι από την εποχή του Ιησού ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Ναζαρέτ

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press 22/12/09.
Αναδημοσίευση από: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1088140&lngDtrID=252
Η σκαπάνη αποκάλυψε έναν τοίχο, μια κρυψώνα, μια αυλή και ένα σύστημα συλλογής νερού
Η αλήθεια έρχεται πάντοτε κάποια στιγμή για να συντρίψει την απάτη και την απιστία, απτή, ξεκάθαρη, ψηλαφιστή! Και οι απατεώνες εκτίθενται αναπολόγητοι και ντροπιασμένοι, και το χειρότερο, χωρίς ούτε μία συγνώμη!
Είναι πασίγνωστο στους Χριστιανούς τής απολογητικής, το επιχείρημα τών εχθρών τής αληθινής πίστης, ότι δήθεν ο Χριστός δεν υπήρξε, και ότι αυτό φαίνεται από δήθεν την... ανυπαρξίας τής Ναζαρέτ! Σε αθεο-παγανο-περιοδικά και βιβλία, και πλήθος τηλεοπτικές εκπομπές, οι ίδιοι αυτοί τύποι, γνωστοί στο πανελλήνιο για
τις αδιάλλακτες αντιχριστιανικές τους θέσεις, δηλώνουν με βεβαιότητα, (παρά τις αποδείξεις που τους προσκομίζονται), ότι δήθεν "Ναζαρέτ δεν υπήρξε, αλλά είναι εφεύρημα τών Χριστιανών, για να κάνουν αληθινό τον "μύθο" τής ύπαρξης τού Χριστού τού Ναζωραίου". Μέσα στην αγραμματοσύνη τους, μπερδεύουν το "Ναζωραίος" (από τη Ναζαρέτ) με το "Ναζηραίος" (όνομα αρχαίας Ιουδαϊκής ασκητικής τάξης), και ισχυρίζονται ότι οι αγράμματοι είναι οι Χριστιανοί, που δήθεν... μπέρδεψαν τις δύο λέξεις, και... δημιούργησαν τον προσδιορισμό "Ναζωραίος".
Όλες οι παραπάνω αστειότητες τών αθεο-παγανιστών, έχουν αναλυθεί και διαψευσθεί αρκούντως εδώ και χρόνια, στη σχετική ενότητα τής ιστοσελίδας τού Ανώνυμου Απολογητή, και εκεί οι αθεο-παγανιστές έχουν πάρει τα... βραβεία που τους αρμόζουν. Όμως η αρχαιολογική σκαπάνη, δεν είπε ακόμα την τελευταία της λέξη! Και απ' ό,τι φαίνεται οι ανακαλύψεις δεν θα σταματήσουν ούτε εδώ!
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα τού 2009 λοιπόν, στη διεθνή ενημέρωση, έγινε γνωστή μία ακόμα ανακάλυψη, πολύ πιο άμεση από όλες τις προηγούμενες, που σίγουρα θα κάνει όλους αυτούς τους "ξερόλες" τών τηλεοπτικών παραθύρων και τών παγανο-περιοδικών, να καταπιούν για μια φορά ακόμα τη λαλίστατη γλώσσα τους. Μια ανακάλυψη, που ΕΙΔΙΚΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, κάνει την Αγία Γραφή να φαντάζει ακόμα πιο αληθινή και ακόμα πιο αξιόπιστη. Γιατί όταν κατηγορούσαν τους Χριστιανούς ότι δήθεν "μόνο στην Αγία Γραφή βρίσκουμε για τη Ναζαρέτ εκείνης τής εποχής, άρα είναι αναξιόπιστη η ύπαρξη τής πόλης", η αρχαιολογική ανακάλυψή της, εξυψώνει την Αγία Γραφή ως ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ βιβλίο αξιοπιστίας, που περιέχει ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ πληροφορίες, τις οποίες δεν μπορούμε να βρούμε σε καμία άλλη πηγή!
Ακολουθεί λοιπόν η είδηση τής ανακάλυψης:
"ΑΠΕ
Λίγες μόνο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, αρχαιολόγοι στο Ισραήλ ανακάλυψαν για πρώτη φορά τα ερείπια ενός σπιτιού που πιθανότατα βρισκόταν στην ίδια γειτονιά όπου μεγάλωσε ο Ιησούς.
«Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μέρος με το οποίο ήταν εξοικειωμένοι ο Ιησούς και οι σύγχρονοί του. Ο νεαρός Ιησούς ίσως έπαιζε γύρω από αυτό το σπίτι με τους ξαδέλφους και τους φίλους του. Είναι μια λογική υπόθεση» εκτιμά η Γιαρντένα Αλεξάντρ, διευθύντρια ανασκαφών στην Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ.
Η ομάδα της Αλεξάντρ έφερε στο φως τα ερείπια ενός τοίχου, μια κρυψώνας, μιας αυλής και ενός συστήματος υδροδότησης που συνέλεγε το βρόχινο νερό από τη στέγη. Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί 80 τετραγωνικά μέτρα του κτίσματος, η πραγματική του έκταση όμως ίσως ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Οι αρχαιολόγοι βεβαιώθηκαν ότι πρόκειται για οικία εβραϊκής οικογένειας όταν ανακάλυψαν αγγεία κατασκευασμένα από πηλό και κιμωλία -οι εβραίοι της Γαλιλαίας είναι γνωστό ότι θεωρούσαν πως η κιμωλία εξάγνιζε το νερό και τα τρόφιμα που φυλάσσονταν σε αυτά τα σκεύη.
Επιπλέον, τα θραύσματα χρονολογούνται στην εποχή του Ιησού, από τον 1ο αιώνα π.Χ μέχρι τον 1ο αιώνα μ.Χ.
Η απουσία γυάλινων σκευών και εισαγόμενων προϊόντων υποδηλώνει ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ήταν μάλλον απλοί άνθρωποι. Πράγματι, η Ναζαρέτ εκείνης της εποχής ήταν ένα φτωχικό χωριουδάκι των 50 οικογενειών, το οποίο ήταν μάλλον αδιάφορο για τους Ρωμαίους και γλίτωσε έτσι τις επιθέσεις.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πάντως την καμουφλαρισμένη είσοδο μιας σπηλιάς που προοριζόταν πιθανώς για καταφύγιο, όπως συνέβαινε με αντίστοιχες κρυψώνες στο γειτονικό βιβλικό χωριό της Κανά, όπου οι εβραίοι συγκρούονταν με τους Ρωμαίους.
Την εποχή που χτίστηκε το σπίτι δεν υπήρχαν βέβαια ούτε χριστιανοί ούτε μουσουλμάνοι. Στη σημερινή Ναζαρέτ των 65.000 κατοίκων, τη μεγαλύτερη αραβική πόλη στο βόρειο Ισραήλ, οι μουσουλμάνοι είναι διπλάσιοι από τους χριστιανούς.
Μέχρι σήμερα, τα μόνα ευρήματα από την εποχή του Ιησού στην πόλη ήταν λίγες ταφικές σπηλιές που έδιναν μια εικόνα για τον πληθυσμό της αρχαίας κοινότητας, ανέφερε η Αλεξάντρ.
Τα νέα ευρήματα θα μείνουν ανοιχτά για το κοινό ως τμήμα ενός νέου χριστιανικού κέντρου της γαλλικής Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το οποίο χτίζεται ίδιο σημείο -το αρχαίο σπίτι ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες θεμελίωσης".

Μήπως όλοι αυτοί οι αθεο-παγανιστές που παραπλανούσαν τον κόσμο τόσα χρόνια, οφείλουν μια συγνώμη στους ανθρώπους που εξαπάτησαν; Είναι αρκετά τίμιοι για να πουν μια δημόσια συγνώμη, ή θα κρυφθούν για μια φορά ακόμα σιωπηλά, πίσω από τη θρασυδειλία τους;