Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Επιλέξτε να πετάξτε τον θρόνο του σατανά από τα σπίτια σας και φτιάξτε τον θρόνο τον δικό Μου»

«Επιλέξτε να πετάξτε τον θρόνο του σατανά από τα σπίτια σας
και φτιάξτε τον θρόνο τον δικό Μου»



Αγαπημένα μου παιδιά τι πρέπει να κάνετε;

Πολλά. Αλλά δυστυχώς αφήνετε τα εγγόνια σας μπροστά στον θρόνο του σατανά να τα μολύνει και να τα εκβιάζει. Δέστε, τι έχουμε κάνει. Αφήσαμε τον Εωσφόρο μέσα από την τηλεόραση να διδάξει τα παιδιά μας. Όπου υπάρχει συκοφαντία, όπου υπάρχει βία, πορνεία, μοιχεία, ανηθικότητα κάθονται στην τηλεόραση και τα βλέπουν τα παιδιά.
Και ενώ βάζουμε ένα σταυρό έξω από την πόρτα, για να εμποδίσουμε τον σατανά να μπει από την πόρτα μας, εκείνος έχει μπει μέσα από την τηλεόραση και διδάσκει τα παιδιά σας.
Γι’ αυτό και ζητάει ο Θεός:

«Πετάξτε τον θρόνο του σατανά, αν δεν μπορείτε να τον ελέγξετε».

Δεν σας απαγορεύει κανείς να βλέπετε ειδήσεις. Να βλέπετε ντοκιμαντέρ και άλλα ωραία.
Όμως, εγώ ρωτώ εσένα μάνα:
-Πως μπορείς από την μια να αγκαλιάζεις το μωρό σου και να φοβάσαι μην πάθει κανένα κακό και την ίδια στιγμή να το αφήνεις μπροστά στον Εωσφόρο να του διδάξει την ανηθικότητα;
-Σας ερωτώ, πως;

Μια φορά έβλεπε ένας πατέρας της Εκκλησίας μία μάνα που κρατούσε στην αγκαλιά της το μωρό της και προσευχότανε. Έβλεπε ένα φως πάνω από την μάνα, να πλημμυρίζει την ίδια και το μωρό της. Ήταν η χάρις του Αγίου Πνεύματος, επειδή προσευχότανε.    

Μια άλλη φορά ένας άλλος πατέρας της Εκκλησίας, είδε μια μητέρα με το μωρό της στην αγκαλιά και πάρα πολλοί δαίμονες δίπλα τους χόρευαν. Ο Γέροντας αναρωτήθηκε και είπε:
-Μα, τι είναι αυτό, Θεέ μου, που βλέπω;
Τότε ο Θεός του έδωσε σε οπτασία να δει, αυτό που έκανε αυτή η μάνα. Παρακολούθησε στην τηλεόραση ένα έργο με βία, με ανηθικότητα και το μυαλό της φανταζόταν άσχημα και πονηρά και κρατούσε το μωρό της. Όλοι αυτοί οι δαίμονες χόρευαν γύρω από το μυαλό αυτής της μάνας και πείραζαν το μωρό κατά διαστήματα.
Και είπα: «Θεέ μου, τι τρομερό πράγμα!».

     Γι’ αυτό λέει ο Θεός:

«Όσοι Με έχετε επιλέξει να είμαι ο αγαπημένος σας Πατέρας, ο Θεός της καρδιάς σας, διώξτε τον θρόνο του σατανά από τα σπίτια σας και στήστε τον θρόνο τον δικό Μου. Τον θρόνο της λατρείας Μου».
Κι εγώ απόρησα, ποιος είναι ο θρόνος ο δικός Του;
Είναι το προσευχητάρι! Σε όποιο σπίτι μέσα υπάρχει η εικόνα του Χριστού, της Παναγίας ένας Εσταυρωμένος και ένα καντήλι, εκεί είναι ο θρόνος του Θεού.
Και τι λέει ο Ίδιος ο Θεός σε αποκαλύψεις σε παιδιά;                                                         
«Όπου δω τον θρόνο Μου στημένο σ’ ένα σπίτι και με απλότητα Με αγαπούν και Με λατρεύουν, τότε διατάσσω άγγελο να μένει μόνιμα σ’ αυτό το σπίτι, να το φυλάει και να είναι ο άγγελος του σπιτιού».
Αλλά να ξέρετε, παιδιά Μου, το ίδιο κάνει και ο σατανάς. Όπου δει σ’ ένα σπίτι, ότι η τηλεόραση κατέκτησε τις καρδιές των παιδιών Μου, τότε ο σατανάς τοποθετεί δαίμονα να στέκεται δίπλα από την τηλεόραση, για να παροτρύνει τους ανθρώπους να ανοίγουν την τηλεόραση και να βλέπουν τα αισχρά θεάματα. Και όταν αρχίσει η τηλεόραση να δείχνει τα αισχρά θεάματα, τότε οι δαίμονες στήνουν χορό γύρω σας.
Εμείς θα επιλέξουμε τι θέλουμε!

απόσπασμα από κήρυγμα του π.Ελπιδίου Βαγιανάκη  Οι σωστές επιλογές