Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η τρικέφαλη εξουσία της παγκόσμιας θλίψης

Η τρικέφαλη εξουσία της παγκόσμιας θλίψης


Κανείς, αγαπητοί φίλοι δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει τι γίνεται σήμερα σε όλο τον κόσμο εάν δεν έχει εντρυφήσει στην Αγία Γραφή και σε όλα εκείνα που η ίδια προφητικά μας ενημερώνει.
Πάντως ένα είναι το γεγονός, πως ό,τι τώρα συμβαίνει, έχει σχέση με τα έσχατα και την εμφάνιση του Αντίχριστου.
Όταν έρθει εκείνος που η Αγία Γραφή αποκαλεί «το βδέλυγμα της ερήμωσης» πρέπει να βρει στρωμένο από τους πιστούς οπαδούς του Εωσφόρου και δικούς του θαυμαστές, το χαλί της παγκόσμιας εξουσίας του.
Η παγκόσμια εξουσία του θα ποδηγετεί τις τρεις βασικές δυνάμεις εξουσίας από τις οποίες κάθε άνθρωπος καθοδηγείται, την πολιτική, την θρησκευτική και την οικονομική.
Και οι τρεις θα είναι ο αναβατήρας που όχι μόνο θα τον ανεβάσουν στο θρόνο του κόσμου αλλά και θα τον επισημοποιήσουν σαν τον αναμενόμενο «Μεσσία» του δικού του βασιλείου, της νέας Παγκόσμιας Τάξης του Ολέθρου. Το επίθετο που του εδόθη από την Αγία Γραφή «το βδέλυγμα της ερημώσεως» δεν είναι τυχαίο. Είναι το επίθετο που προδικάζει προφητικά τι θα κάνει ο αντίχριστος «Μεσσίας» στην ανθρωπότητα.
Για το σκοπό αυτό εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια οι δυνάμεις του σκότους, για να φέρουν με δόλο και πονηριά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι δυνάμεις του Εωσφόρου ήξεραν πάντα την δύναμη που έχει το αμάρτημα της πλεονεξίας και της φιλαργυρίας πάνω στους ανθρώπους και το χρησιμοποιούν συστηματικά και αποτελεσματικά για να κατευθύνουν τις δυνάμεις εξουσίας.
Δυο δυνάμεις συνεργάστηκαν για την σταύρωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η τότε σατανοκινούμενη Εβραϊκή Ιεραρχία που τον αρνήθηκε σαν αληθινό «Μεσσία» και η πολιτική εξουσία που εκτέλεσε τις ήδη προγεγραμμένες εβραϊκές εκκλησιαστικές αποφάσεις για τη σταύρωση του Κυρίου μας.
Ακριβώς το ίδιο θα γίνει και στα έσχατα χρόνια του Εωσφόρου, όπου ο σατανικός γιος του, ο περιβόητος Αντίχριστος, θα οδηγήσει τον μισητό γι’ αυτόν Χριστιανισμό σε νέο μεγάλο διωγμό για να επιτύχει την παγκόσμια δαιμονική εξουσία του.
Πως όμως θα μπορούσε αυτό να το πετύχει αν θα είχε απέναντι του μια χριστιανική Εκκλησία που θα τον πολεμούσε στο κάθε βήμα του, με το να τον ελέγχει συνέχεια για τις διαβολικές αποφάσεις και τα έργα του και θα αφύπνιζε διαρκώς τον λαό εις βάρος του;
Για τον λόγο αυτό, για να πετύχει του σκοπού του, χρησιμοποιεί με δόλο και τέχνη τα ίδια τα όπλα του Ευαγγελίου, όπως είναι η αγάπη, η ενότητα, η ανοχή και άλλα. Έτσι αποφάσισε και εν μέρει πέτυχε, να διοργανώσει παγκόσμια συμβούλια εκκλησιών για την προώθηση της δήθεν παγκόσμιας αγάπης και ενότητας των διαφόρων εκκλησιών. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει και μεγάλη επιτυχία εφόσον οι διάφορες εκκλησιαστικές κοινότητες εμμένουν στις παραδοσιακές αρχές τους. Αυτό όμως εύκολα μπορεί να ανατραπεί υπέρ του όταν χρησιμοποιήσει και την άλλη τρομακτική δύναμη που κατέχει και ελέγχει εύκολα, την πολιτική.
Εύκολα σήμερα μπορεί κανείς να αντιληφθεί την τεράστια και καταλυτική επίδραση της πολιτικής εξουσίας πάνω στα θρησκευτικά θέματα και δρώμενα αλλά και την ίδια την Εκκλησία.
Σήμερα, όχι μόνο δεν ελέγχει παιδαγωγικά η Εκκλησία την πολιτική, αλλά αντιθέτως η πολιτική ασκεί πνευματικά θανάσιμη επιρροή πάνω στην Εκκλησία, την οποία καθοδηγεί με μεθοδικότητα στο να αποδέχεται τις πολιτικές της αποφάσεις και να νομιμοποιεί με την σκανδαλώδη ανοχή της τις πολιτικές της νομοθετικές πράξεις. 
Ένα απλό παράδειγμα είναι και το αδιαπραγμάτευτο για την Εκκλησία του Χριστού ηθικό θέμα της ομοφυλοφιλίας. Θέσπισε η παγκόσμια πολιτική, με αρχηγούς τους κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες μεγάλων κρατών του κόσμου, την μονιμοποίηση γάμων ομοφυλοφίλων και οι αρχηγοί των μεγάλων χριστιανικών Εκκλησιών δεν αντέδρασαν δυναμικά να το καταγγείλουν αλλά προτίμησαν δημαγωγικά να το αποσιωπήσουν, λέγοντας πως προσπαθούν να το κατανοήσουν. Κάποιες μάλιστα δήθεν εκκλησίες προχώρησαν και σε χειροτονίες ομοφυλοφίλων επισκόπων.
Είναι δυνατόν να ανήκεις στην Εκκλησία του Χριστού και να απορρίπτεις τις βασικές εντολές του Χριστού, όπως αυτές καθορίζονται από το άγιο Ευαγγέλιο Του;  
Και όμως σε λίγο δεν θα αποτελεί έκπληξη όταν οι ίδιοι οι παγκόσμιοι εκκλησιαστικοί ηγέτες των διαφόρων λεγομένων χριστιανικών εκκλησιών, για χάρη δήθεν της αγάπης και της ενότητας των ανθρώπων, θα αποδέχονται και θα νομιμοποιούν θέσεις και πράξεις αντίθετες με τις ευαγγελικές προσταγές! Το δε πιο τραγικό είναι ότι θα επιχειρήσουν αλλαγή ή και εξάλειψη των επίμαχων ευαγγελικών σημείων από την Αγία Γραφή προχωρώντας κατά κάποιο τρόπο σε αλλαγή και αυτού του ίδιου του Ευαγγελίου. Αν και φαίνεται αυτό εκ πρώτης όψεως λίγο ακραίο σενάριο, εν τούτοις σε λίγο θα είναι μια φοβερή πραγματικότητα.
Συνέπεια όλων αυτών των αλλαγών θα υπάρξει μια τρομαχτική διχαστική ενέργεια που θα καταλήξει σε παγκόσμιο εκκλησιαστικό σχίσμα και έναν ανηλεή διωγμό κατά των παραδοσιακών χριστιανών, πιστών και κληρικών, τους οποίους θα διώκουν με πλείστες κατηγορίες και κυρίως ως εχθρούς της παγκόσμιας αγάπης και ενότητας. Θα τους υποβάλλουν δε σε πλήθος τιμωρίες ακόμα και εξορίες, ως εχθρούς της ανθρωπότητας. 
Θα είναι η στιγμή που οι πολιτικοί πρόδρομοι του Αντίχριστου σε αγαστή συνεργασία με τον εκκλησιαστικό προδρομικό Ψευδοπροφήτη, θα ετοιμάζουν το κόκκινο χαλί της εμφάνισης του υιού του Εωσφόρου μέσα από την δημιουργηθείσα Εκκλησία της Πανθρησκείας, την οποίαν θα ελέγχουν απόλυτα. Στους επισκοπικούς και εν γένει ηγετικούς θρόνους των διαφόρων εκκλησιών θα επιλέγονται πάντα με προσοχή αυτοί που θα αποδέχονται την νέα παγκοσμιοποιημένη θρησκεία. Στόχος τους είναι η δημιουργία μόνο μιας χριστιανικής εκκλησίας που θα προκύψει από τη συνένωση όλων των λοιπών εκκλησιών. Καινούριες προσευχές, νέας μορφής άγια Μυστήρια, νέα σύμβολα στη θέση του τιμίου Σταυρού, νέα άμφια και τόσα άλλα!
Ο επίσημος ρόλος του ενωτικού εκκλησιαστικού ηγέτη ήδη έχει ανατεθεί στον Πάπα Ρώμης. Οι υπόλοιποι θα υποχρεωθούν σε συστηματική υποταγή. Μόνο φαινομενικά, για το γόητρο τους, θα δείχνουν ότι ενεργούν από μόνοι τους.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάσχεση αυτής της επιθετικής εκκλησιαστικής σατανικής πρόκλησης. Διαθέτει ισχυρές αυθεντικές παραδοσιακές αγιοπατερικές δυνάμεις με τις οποίες είναι ζυμωμένος ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός. Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό οι σκοτεινοί δαιμονικοί κύκλοι, γι’ αυτό και ότι συμβαίνει στην αγαπημένη μας πατρίδα την Ελλάδα, μόνο τυχαίο δεν είναι. Θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν το φρόνημα του λαού τόσο σε εθνικό όσο κυρίως και σε πνευματικό επίπεδο για να λυγίσουν την θρησκευτική αντίσταση του. Η πιο κορυφαία σατανική ενέργεια θα είναι η επέμβαση τους στο Άγιον Όρος, το οποίο λόγω της μεγάλης επιρροής που ασκεί στο λαό θα θελήσουν να κηλιδώσουν, να διασύρουν και άλλα πολλά στα οποία έχω αναφερθεί και παλαιότερα.
Σαν βασικό σημείο για να καταλάβουμε τις προετοιμασίες εμφάνισης του σατανικού αυτού δίδυμου, του τελικού ψευδοπροφήτη και του αντίχριστου, θα είναι δυο βασικές αποφάσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Το ένα θα είναι η εκ μέρους του προδρομικού ψευδοπροφήτη υποστήριξη και επιβολή έναρξης του σατανικού τσιπαρίσματος στους ανθρώπους και δεύτερον η πρόταση ανέγερσης ενός παγκόσμιου ναού στην Ιερουσαλήμ αφιερωμένου στον παγκόσμιο «Μεσσία».
Το πρώτο θα προχωρήσει γρηγορότερα και νωρίτερα και μάλιστα με την υποστήριξη του εκκλησιαστικού Ψευδοπροφήτη θα είναι ακόμα πιο εύκολα. Το δεύτερο όμως θα προέλθει μετά από μια σειρά παγκόσμιων γεωπολιτικών μεταβολών και ανατροπών σε έθνη και λαούς μέσα από δυστυχώς αιματηρές καταστροφικές συγκρούσεις πρωτοφανείς σε αγριότητα και πρακτικές.
Η πολιτικοεκκλησιαστική εξουσία, ενωμένη κάτω από την ουσιαστικά μια παγκόσμια υπερκυβέρνηση, που θα ελέγχει σχεδόν όλο τον πλανήτη, θα έχει σαν μοναδικό υπερόπλο δύναμης εξουσίας και αναπόφευκτης επιβολής την ελεγχόμενη από την πενταρχία του σκότουςπαγκόσμια οικονομία.
Η τρίτη μεγάλη παγκόσμια δύναμη, αυτή των τραπεζών και τραπεζιτών, θα είναι και η πλέον καταλυτική, αφού η πενταρχία του σκότους μέσω αυτής θα διοικεί σχεδόν τα πάντα και θ’ αποφασίζει για οτιδήποτε στον πλανήτη. Τα κράτη θα είναι ανίσχυρα μπροστά της, αφού με τα δάνεια της θα επιβιώνουν. Με δόλιο τρόπο θα αποσπάσουν και τις οικονομίες όλων των κρατών αλλά και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές όλων των εθνών. Ο πλούτος των ταμείων τους θα είναι μυθικός και θα αποτελούν την κορυφαία παγκόσμια τρομοκρατική ομάδα που θα ελέγχει τα πάντα επί της γης.
Η κρυφή ακόμα, αλλά σε λίγο φανερή, παγκόσμια κυβέρνηση μέσα από την οικονομία θα ελέγχει, θα απειλεί και θα επιβάλλει στους υποχείριους της πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ηγέτες το δαιμονικό θέλημα της.   
Ουσιαστικά αυτές οι τρεις παγκόσμιες εξουσίες, η πολιτική, η προδομένη εκκλησιαστική και η οικονομία, θα είναι στα χέρια του αντίχριστου τα εργαλεία της ανόδου και επικράτησης του.
Ο επερχόμενος τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δεν θα έχει την μορφή των δύο προηγούμενων παγκόσμιων πολέμων, αλλά ούτε και την σχετικά μικρή χρονική διάρκεια τους. 
Θα είναι πολυσύνθετος και πολύχρονος, μέχρι της εμφανίσεως του μεγάλου δήθεν «πρίγκιπα της ειρήνης», όπως θα αποκαλούν τον ψευδομεσσία Αντίχριστο.
Προδρομική έναρξη του Γ΄ Παγκόσμιου Πολέμου είναι, σε πρώτη φάση, οι πέριξ του Ισραήλ αναφλέξεις σε μουσουλμανικά κράτη.  Στη δεύτερη φάση θα είναι το ίδιο το εβραϊκό κράτος το οποίο θα απειληθεί και θα ανταποδώσει.
Η βασική όμως έναρξη θα πυροδοτηθεί όταν θα αμφισβητηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις του κόσμου.
Σε μια παγκόσμια υπερκυβέρνηση δεν χωρούν δυο παγκόσμιοι στρατιωτικοί συνασπισμοί. Αυτός ο ένας που επιλέχθηκε να αποτελέσει και την βάση της οικονομικοπολιτικοστρατιωτικήςπαγκόσμιας δύναμης θα δημιουργήσει με δόλο και πονηριά την αιτία έναρξης του μεγάλου πολέμου, για την προετοιμασία του ερχομένου μεγάλου ηγέτη, του «Αντίχριστου».
Το νερό ήδη μπήκε στο αυλάκι και η πενταρχία του σκότους βιάζεται. Οι ειλημμένες αποφάσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό ωρίμασαν για την εφαρμογή τους. Το 2013 υπογράφτηκε από την σκοτεινή ηγεσία η ουσιαστική έναρξη της καταλυτικής για τα ανθρώπινα δεδομένα Νέας Εποχής.
Ο παγκόσμιος πόλεμος είναι πλέον γεγονός στην τριμερή του προέκταση.
Ο στόχος τριπλός:
Α) Παγκόσμια φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση με ελεγχόμενη την επιβίωση του ανθρώπου στη διατροφική αλυσίδα καθώς και την υγειονομική περίθαλψη.
Με αυτόν τον τρόπο υποτάσσεις τον άνθρωπο μέσα από τις αναγκαίες γι’ αυτόν υλικές απαιτήσεις.
Β) Έλεγχος και επιβολή μιας νέας παγκόσμιας ανήθικης ηθικής που θα υποχρεώσουν όλους τους ανθρώπους και τις διάφορες εκκλησιαστικές οντότητες  σε αποδοχή μιας νέας μορφής εκκλησιαστικής ιδεολογίας, ξένης από την αληθινή ευαγγελική Χριστιανική διδασκαλία.
Έτσι υποτάσσεις εκτός από το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου, που είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο της ύπαρξης του. Αυτό εξάλλου ενδιαφέρει περισσότερο και τον δαίμονα, να επιφέρει τον πνευματικό θάνατο της ψυχής του ανθρώπου, που είναι και το προαιώνιο σατανικό σχέδιο του Εωσφόρου.
Γ) Κατάλυση και ανατροπή των πάντων και η εκ νέου ανοικοδόμηση της νέας παγκόσμιας κυριαρχίας του ψευδομεσσία  μέσα από αιματηρούς πολέμους, όπου ο απελπισμένος άνθρωπος από τους ολέθριους καταστροφικούς πολέμους θα αναζητήσει, θα αποδεχτεί και θα εμπιστευθεί τον υιό του Εωσφόρου, τον ψευδομεσσία Αντίχριστο, οπότε και το σχέδιο του σατανά φτάνει στην ολοκλήρωσή του.
Βέβαια αυτό που ο ίδιος ο σατανάς δεν μπορεί να φανταστεί είναι ότι τότε τελειώνει και ο χρόνος της επί γης και επί του ανθρώπου κυριαρχίας του, αφού αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι η ένδοξος επί του σατανά κυριαρχία του Υιού του Θεού, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η πλήρης κατάλυση κάθε δύναμης του Εωσφόρου.
Τότε οι δίκαιοι θα λάμψουν ως φωστήρες στο επουράνιο βασίλειο του Θεού και οι ακολουθούντες το πεσόν τάγμα του Εωσφόρου θα ωδινώνται αιωνίως στον φοβερό τόπο της κολάσεως.
Εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να αποδεχτούν την αληθινή πίστη του γλυκυτάτου Κυρίου μας, να αρνηθούν κάθε σατανική διδασκαλία και να γευτούν τις θεϊκές χαρές του Ουράνιου Βασιλείου.
Μόνη προϋπόθεση να είμαστε στην αγκαλιά του βασιλιά μας Ιησού με απόλυτη εμπιστοσύνη στη θεϊκή Του την καρδιά.
……

Απόσπασμα ομιλίας π. Ελπιδίου σε ομάδα νέων στις 18-5-2014