Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΝΤΡΟΠΗ!!! Σίγησε η φωνή της Ορθοδοξίας στα Δωδεκάνησα «ΘΑΡΡΙ»(ΡΟΔΟΣ)


Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το Rodosreport, ο τηλεοπτικός εκκλησιαστικός σταθμός «ΘΑΡΡΙ» που εκπέμπει στη Ρόδο και στα νησιά μας εδώ και 19 χρόνια, από το 1995 έως το 2014, πλέον αποτελεί παρελθόν και η φωνή της Ορθοδοξίας σιγεί στα Δωδεκάνησα.
Η απόφαση αυτή, όπως και λίγους μήνες νωρίτερα, αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, καθώς ο σταθμός αυτός δεν λειτούργησε ποτέ με κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Παρακάτω ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού για την διακοπή λειτουργίας, ενώ επισυνάπτεται και η απόφαση της Ε.Ε.Τ.Τ που κλείνει το σταθμό:
Τα μέλη της Επιτροπής λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Τηλεοπτικού Σταθμού Θάρρι, ύστερα από την απόφαση της 24ης Ιουλίου 2014 με αριθμό πρωτοκόλλου 728/12 της
Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με την οποία μας ζητείται η διακοπή λειτουργίας του Σταθμού μας γιατί διαφορετικά θα επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 38.000 ευρώ, συνήλθαμε σήμερα Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 σε συνεδρίαση και αποφασίσαμε να διακόψουμε την λειτουργία του Σταθμού Θάρρι τον οποίο τόσο πολύ όλοι αγαπήσατε και παρακολουθείτε και ο οποίος εκπέμπει ανελλιπώς από τον Δεκέμβριο του 1995.
Με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια σας ενημερώνουμε ότι παρά την πικρία και την στενοχώρεια μας, πήραμε αυτή την απόφαση γιατί μετά την επώνυμη καταγγελία «συναδέλφου» τοπικού τηλεοπτικού σταθμού τον Δεκέμβριο του 2011 μπήκαμε σε μία διαδικασία συνεχών ακροάσεων στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με αρκετές ταλαιπωρίες και έξοδα.
Για να γνωρίζετε την ιστορία του Σταθμού μας, σας ενημερώνουμε ότι από την έναρξη του, το 1995 ευλογήθηκε από τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο από τον τότε Μητροπολίτη Ρόδου μακαριστό Απόστολο και από τον τότε Ηγούμενο της Μονής Θάρρι π.Αμφιλόχιο νυν Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, χρηματοδοτήθηκε από δύο ευσεβείς ευεργέτες τον μακαριστό Μιχαήλ Καβάσιλα και τον Ανδρέα Χρυσοχό και μέχρι σήμερα λειτουργούσε υπό την διεύθυνση του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Πόκια και την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτου Ρόδου κ.Κυρίλλου. Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες λειτουργίας ενός τέτοιου σταθμού χωρίς έσοδα όλα αυτά τα χρόνια, ουδέποτε απευθυνθήκαμε σε κάποιον να βοηθήσει αυτή την ιεραποστολική μας προσπάθεια η οποία συνεχίσθηκε ως σήμερα σε καθαρά εθελοντικά πλαίσια.
Όταν ο νόμος προέβλεπε το 1998 να δημιουργήσουμε ανώνυμη εταιρεία, σκεφθήκαμε τότε να μην την κάνουμε γιατί δεν θέλαμε να έχουμε διαφημίσεις και να είμαστε κερδοσκοπικός Σταθμός, με ισολογισμούς εσόδων, εξόδων.
Επιθυμία μας ήταν απλά και ταπεινά να λειτουργούμε θεματικά με το εθνικοθρησκευτικό υλικό το οποίο προβάλλαμε, χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα, ανταγωνισμούς και αντιζηλίες, χάρη στην άρτια τεχνογνωσία και στήριξη του Τεχνικού μας Υπευθύνου Κων/νου Κωστάκη.
Όταν τον Δεκέμβριο του 2011 είχε χαλάσει ένα μηχάνημα και δεν εκπέμπαμε για δύο εβδομάδες, τότε επειδή το κόστος ήταν πολύ υψηλό ύστερα από πολλές προτροπές των τηλεθεατών μας κάναμε έκκληση στην αγάπη σας για πρώτη φορά, να βοηθήσετε οικονομικά.
Αυτή μας την κίνηση που είχε ως σκοπό να αγορασθεί γρήγορα το μηχάνημα και να αποκατασταθεί η βλάβη, την εκμεταλλεύτηκε κάποιος «συνάδελφος» τοπικού Τηλεοπτικού μέσου, ο οποίος έκανε επώνυμη καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στην Εισαγγελία Ρόδου και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Μας κατηγορούσε ότι έχουμε διαφημίσεις, ότι παίρνουμε χρήματα από Τοπικά Συμβούλια Δήμων και Κοινοτήτων και ότι είμαστε παράνομοι. Από τότε ξεκίνησε ένας μαραθώνιος ακροάσεων στην Αθήνα, επειδή δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που να καλύπτει την ιδιαιτερότητα του θεματικού Σταθμού μας. Ταλαιπωρηθήκαμε, ξοδέψαμε αρκετά χρήματα, τελικά χωρίς αποτέλεσμα.
Η έγκριτη δικηγόρος μας στην Αθήνα υπέβαλλε συνεχώς υπομνήματα τα οποία δεν ελήφθησαν υπόψιν. Η απόφαση που βγήκε την 24η Ιουλίου 2014 επιβάλλει την διακοπή λειτουργίας του Σταθμού μας την οποία όπως είπαμε παραπάνω, ως νομοταγείς πολίτες οφείλουμε να σεβασθούμε.
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς να μπούμε ποτέ στη διαδικασία δημοσκοπικών αναλύσεων είμαστε πεπεισμένοι ότι μας είχατε πάντα πρώτους στην προτίμηση σας.
Γνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση ήδη πυροδοτεί γενική αναστάτωση και πολλαπλές αντιδράσεις σε όλους εσάς που τόσα χρόνια είχατε την Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ ως πνευματικό αποκούμπι. Θέλουμε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους και να μην δημιουργήσετε προβλήματα.
Είμαστε χριστιανοί και άνθρωποι της ελπίδας. Πιστεύουμε ότι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Θαρρινός που πιστά διακονούμε θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Θέλουμε επίσης να κάνετε υπομονή, γιατί προσπαθούμε με την ευχή του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Κυρίλλου, αλλά και με την βοήθεια όλων των Βουλευτών του Νομού μας, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του Δημάρχου Ρόδου και κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης να βρούμε την νόμιμη οδό για να εκπέμψουμε ψηφιακά και σύμφωνα με την νομοθεσία που διέπει την χρήση των τηλεοπτικών διαύλων.
Έτσι θα απογοητευθούν όλοι οι «καλοθελητές» που θέλησαν να κλείσει η υγιής, καθαρή και ελπιδοφόρα φωνή της Εκκλησίας μας!
Και επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Θαρσείτε!
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΘΑΡΡΙ