Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΘΑΡΡΙ ΡΟΔΟΥ«Όποιος δεν πήγε εις το Θάρρι, την ζωή του δεν εχάρη!»

QARRI_-_EKKLHSIA_-_TAKSIARXHS
Υπάρχει μια λαϊκή ρήση, που την έλεγαν οι παλιοί Ροδίτες, και κυρίως οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου:"Όποιος δεν πήγε εις το Θάρρι, την ζωή του δεν εχάρη"! Και, πράγματι, πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή του νησιού μας, που θεωρείται βέβαιο, ότι όσοι πάνε, είναι δύσκολο να μην δώσουν υπόσχεση στον εαυτό τους, ότι θα ξαναπάνε!
Η ιστορία του τόπου όπου είναι κτισμένο το Μοναστήρι του Θάρρι χάνεται στους αιώνες. Οι ιστορικοί και
αρχαιολόγοι λέγουν ότι στον τόπο αυτό υπήρχε προ Χριστού ναός του Απόλλωνος.
Δύο μικρές σαρκοφάγοι που υπάρχουν βεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές. 
Τον 5ο μ.Χ. αιώνα κτίστηκε επί των ερειπίων του ναού του Απόλλωνα παλαιοχριστιανική Βασιλική της οποίας λείψανα διακρίνονται πέριξ του υπάρχοντος Ναού. 
 Ο σημερινός Ναός του Ταξιάρχου Μιχαήλ είναι κτισμένος ανάμεσα στον 9ο και 11ο αιώνα από μια πριγκίπισσα πάσχουσα από ανίατη αρρώστια την οποία θαυματουργικά εθεράπευσε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και προς χάριν του οποίου έκτισε τον ωραίο αυτό Ναό.
 Το κτίσιμο του Ναού αυτού με τον επιβλητικό τρούλλο περιλαμβάνει έξι αρχιτεκτονικές φάσεις  η δε αγιογράφηση του περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις. Οι αρχαιότερες εικόνες του Ναού αυτού είναι δύο ολόσωμοι Ιεράρχες, ο Άγιος Ελευθέριος και ο Άγιος Γρηγόριος  Ακραγαντίνων, τέλη του 12ου αιώνος και φυλάσσονται στο Βυζαντινό μουσείο της Ρόδου.
Η Μονή του Θαρρίου είχε ανέκαθεν Ηγούμενο και παρουσία στην οικονομική ζωή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Ο τελευταίος Ηγούμενος αυτής, ο π. Ιγνάτιος, εκοιμήθη το 1916. Έκτοτε η Μονή περιήλθε σε παρακμή και αφάνεια.
  Το 1989  ήλθε από την Πάτμο ο εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής Πάτμου και καθηγητής της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής Αρχιμ. Αμφιλόχιος Τσούκος και ανέλαβε την ηγουμένη της Μονής ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία αυτής.  
QARRI_-_EKKLHSIA_-2