Μηνύματα φωτός

-Ευτυχισμένος αυτός που γνωρίζει,τι είναι αγάπη προς τον Ιησού Χριστό και περιφρονεί τον εαυτόν του χάριν αυτής της αγάπης.
-Αγάπησε ψυχή ολόθερμα τον Ιησού Χριστό.Αυτόν να θεωρείς φίλο σου,Αυτόν,που έστω και αν όλοι σε εγκαταλείψουν,δεν θα σε αφήσει ποτέ,ούτε θα επιτρέψει να καταστραφείς.
-Αν σε κάθε σου ανάγκη επικαλείσαι τον Ιησού Χριστό,θα Τον έχεις πάντοτε κοντά σου.Αν ο Χριστός είναι μαζί σου,κανείς εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει.
-Να είσαι ταπεινός και ειρηνικός και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου
-Να είσαι ευσεβής και πράος και ο Ιησούς Χριστός θα είναι μαζί σου.
-Κάνε τον Ιησού Χριστό βασιλιά της καρδιάς σου και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Άγιος Παίσιος...Στην Λεμεσό εγκαινιάζεται ναός των Αγίων Αρσενίου-Παϊσίου


Αφιερωμένος στους δύο Καππαδόκες Αγίους του 20ου αιώνα, Αρσένιο και Παΐσιο, τον οποίο ανέγραψε, στις 13 Ιανουαρίου, στο Αγιολόγιο το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εγκαινιάζεται απόψε στην Λεμεσό  (έναντι του Τσιρείου Σταδίου) νεόδμητος και περικαλλής ιερός ναός.
Αρχικά ο ναός είχε αφιερωθεί στον Άγιο Αρσένιο και στους μάρτυρες Βαραχήσιο και Ιωνά, αλλά η εκκλησιαστική επιτροπή είχε αποφασίσει ότι θα αφιερωθεί και στον Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη, όταν διακηρυχθεί επίσημα η αγιότητα του.
Ο Άγιος Αρσένιος, ο οποίος αναγράφηκε στο Αγιολόγιο το 1986 ήταν ιερομόναχος στα Φάρασα της Καππαδοκίας, όπου γεννήθηκε ο Άγιος Παΐσιος. Βαφτίστηκε από τον Αρσένιο και πήρε το
όνομα του. Ο Αρσένιος κοιμήθηκε στην Κέρκυρα. Το 1958 ο Παΐσιος έκανε την ανακομιδή των λειψάνων του, τα οποία αρχικά μετέφερε στην Κόνιτσα και στην συνέχεια  στην Μονή της Σουρωτής.
Την Ιερά Ακολουθία των εγκαινίων θα τελέσει απόψε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, μαζί με τους Επισκόπους  Αμαθούντος  Νικόλαο και Λήδρας  Επιφάνειο. Ο κ. Αθανάσιος  θα μεταφέρει στον ναό, που θα εγκαινιαστεί, τα τίμια λείψανα τριών Μαρτύρων ( Αγίων Ηρακλειδίου, Κοσμά του Αγιορείτου και Γεωργίου νεομάρτυρος του Κυπρίου), τα οποία θα τοποθετηθούν στις τρεις Αγίες Τράπεζες , που θα αφιερωθούν επ’ ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου, Παϊσίου του Αγιορείτου και των Αγίων Μαρτύρων Βαραχησίου και Ιωνά. Η Ιερα Ακολουθία των εγκαινίων θα αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί αύριο  στις 2 το πρωί .
Με την ευκαιρία των εγκαινίων  διοργανώνονται πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν  μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
-Ο Ιερός ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά για προσκύνηση των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και των χαριτόβρυτων Κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου από τις 6.30 το πρωί μέχρι  και τις 8.00 το βράδυ
-Καθημερινά θα τελούνται Θείες Λειτουργίες και άλλες ακολουθίες.